ענף רפואת השיניים, בדומה לענפי רפואה נוספים, משלב בתוכו במהלך השנים האחרונות, יותר ויותר טכנולוגיות מתקדמות שמטרתן לקצר ולייעל הליכים טיפוליים ולאפשר לציבור המטופלים ליהנות מהתוצאות הטיפוליות ברמה הגבוהה ביותר. חלק מאותן טכנולוגיות בענף רפואת השיניים מצויות בשימוש אצל רופאי השיניים וחלק מהן מצויות בשימוש בקרב טכנאי שיניים.
הטכנולוגיות השונות המצויות בענף רפואת שיניים מיועדות בין היתר לצרכי סריקה דיגיטלית של חלל הפה, כאשר אחת מהטכנולוגיות המתקדמות ביותר בתחום היא הסריקה האינטרה אורלית. מכשירי סריקה אינטראורלית הם למעשה מכשירי סריקה דיגיטליים המספקים תמונה תלת ממדית של חלל הפה, כאשר ממצאי הסריקה משמשים למטרות ייצור של דגם ממוחשב של חלל הפה והשיניים עמו ניתן לייצר כתרים, גשרים וציפויי שיניים ברמת דיוק מקסימאלית.
סורקים אינטראאורלים נחשבים לשיא הטכנולוגיה בתחום הסריקה הדיגיטלית בענף רפואת השיניים, כאשר כל מכשיר סריקה אינטרה אורלית יודע לספק ממצאי סריקה מדויקים של חלל הפה והשיניים, וזאת באמצעות צילום וסריקה של חלל הפה המורכב מיותר מ-3,000 תמונות בדקה!!! באופן זה, רופא השיניים מקבל "תמונה" מדויקת של מצב השיניים בחלל הפה.
ממצאי הסריקה יכולים לשמש את רופא השיניים למגוון רחב של מטרות טיפול בתחום השחזור, כאשר השימוש במכשירי סריקה אינטראורלית נעשה בין היתר במסגרות הטיפול הבאות:
השימוש ההולך וגובר של סורקים אינטראאורלים נובע מהיתרונות הרבים הנלווים למכשירי הסריקה הדיגיטלית, וביניהם:
ויתרונות נוספים הגורמים לכך שיותר ויותר מרפאות שיניים מובילות בתחומן, מחזיקות במכשירי סריקה אינטראורלית.
כל רופא וטכנאי שיניים העושה שימוש במכשירי סריקה דיגיטלית שואל את עצמו את השאלה "איך לא חשבו על זה קודם", וזאת לנוכח היתרונות הנלווים לשימוש במכשירי הסריקה השונים בהשוואה לשיטות העבודה המיושנות בהן נעשה שימוש ב-מטבעים לצורך השגת מידות של השיניים. בשיטה המיושמת, רמת הדיוק הייתה חלקית והדבר הוביל לכך שנדרשו מספר טיפולים על מנת להגיע לייצור מדויק של הכתר או הגשר הנדרש.